ابعاد سرکوب اعتراضات اخیر ایران نیازمند تحقیقات بین‌المللی است

 بیش از ۲۰ تن از گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه چهارم آبان با انتشار بیانیه‌ای، خواستار تحقیقات بین‌المللی درباره «ابعاد سرکوب اعتراض‌ها در ایران» شدند. جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، نیز قرار است روز چهارشنبه در کمیته سوم سازمان ملل متحد درباره ایران صحبت کند.

این بیانیه علاوه بر این که خواسته است درباره وقایع اخیر ایران تحقیقات بین‌المللی انجام شود، با بیان اینکه متهمان نقض حقوق بشر در ایران چهاردهه از مجازات مصون بوده‌اند، خواستار پاسخگو کردن عاملان و آمران کشتار و سرکوب معترضان شده است.



کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل متحد بازداشت معترضان را «خودسرانه» خواندند و از آن‌جایی که محل نگهداری و وضعیت شماری از این بازداشت‌شدگان نامعلوم است این موارد را مصداق ناپدیدسازی اجباری، که یک جرم بین‌المللی است، دانستند.

گزارشگران سازمان ملل متد همچنین از خشونت‌های جسمی و جنسی علیه معترضان به ویژه زنان که توسط ماموران حکومتی اعمال می‌شود به شدت انتقاد کرده‌اند.

در این بیانیه آمده گزارش‌ها و تصاویر حاکی است که ماموران جمهوری اسلامی به استفاده از زور و خشونت و شکنجه علیه معترضان متوسل شده‌اند و مسئولین جمهوری اسلامی باید در این رابطه پاسخگو باشند.

تصاویر منتشر شده از اعتراض‌های ۴۰ روز گذشته در ایران هم نشان می‌دهد که ماموران پلیس، یگان ویژه، بسیج و لباس‌شخصی‌ها به سوی معترضان شلیک می‌کنند، آنها را مورد ضرب و جرح قرار می‌دهند و در برخی موارد به زنان تعرض جنسی می‌کنند.

سازمان حقوق بشر ایران که این وقایع را به طور دقیق رصد می‌کند، روز سه‌شنبه در جدیدترین گزارشش اعلام کرد که تاکنون ۲۳۴ تن از جمله ۲۹ کودک در این اعتراض‌ها کشته شده‌اند.

گزارشگران ویژه سازمان ملل این کشتارها را محکوم کرده‌اند و گفته‌اند که استفاده از سلاح جنگی علیه معترضان غیرمسلح قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند.

وب‌سایت حقوق بشری هرانا هم شمار بازداشت‌شدگان را بیش از ۱۳ هزار نفر اعلام کرده که از اسامی و وضعیت بیشتر آنان هیچ خبری در دست نیست.

بنا بر گزارش‌هایی که منتشر شده، شماری از بازداشت‌شدگان کمتر از ۱۸ سال دارند و گزارشگران سازمان ملل می‌گویند به شدت نگران وضعیت‌ این کودکان‌ هستند.

تهدید و ارعاب خانواده‌های قربانیان و بازداشت‌شدگان، ایجاد اختلال در اینترنت و فیلترینگ از سوی حکومت هم دیگر مواردی‌اند که در این بیانیه از آنها انتقاد شده است.


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

شیوع گسترده اومیکرون در زندان اردبیل و بی‌توجهی مسئولین زندان

خیزش سراسری؛ انتشار فراخوان جوانان برای تجمع مقابل دانشگاه‌های بزرگ تهران در روز شنبه ۹مهر

خبرهای ضد و نقیض درباره کناره‌گیری مدیرعامل فولاد خوزستان چند ساعت بعد از بازداشت وریا غفوری