اعتراف یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران به کشته شدن دستکم ۳۰۰ تن در این خیزش
در حالی که منابع حقوق بشری از کشته شدن بیش از ۴۰۰ نفر در جریان تلاش حکومت برای سرکوب خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در بیش از دو ماه گذشته خبر میدهند، یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران به «جان باختن و شهید شدن» بیش از ۳۰۰ نفر در این خیزش اعتراف کرد.
اظهارات حاجیزاده از جمله در خبرگزاری فرانسه بازتاب یافت و این خبرگزاری روز سهشنبه هشتم آذر با اشاره به ویدیوی منتشر شده از فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران نوشت که او از کشته شدن بیش از ۳۰۰ نفر در خیزش سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی خبر داد.
حاجیزاده در این ویدیو که در رسانههای ایران منتشر شده، بدون ذکر مستقیم نام ژینا (مهسا) امینی گفت: «حالا یک اتفاقی در گوشه تهران افتاده که همه متاثر شدند. از فوت این خانم کسی خوشحال نشد. همه در داخل ناراحت شدند.»
او ادامه داد: «من آخرین آمار را ندارم اما فکر میکنم در پی این حادثه شاید بیش از ۳۰۰ جانباخته و شهید از بهترین بچههای این جامعه داریم.»
نام نبردن از مهسا امینی از سوی این فرمانده ارشد سپاه در حالی است که جمهوری اسلامی هنوز مسوولیت کشته شدن او را برعهده نگرفته است.
پیشتر پدر مهسا امینی اعلام کرده بود روایت جمهوری اسلامی از چگونگی جان باختن دخترش دروغ است.
همچنین حاجیزاده خود یکی از متهمان اصلی پرونده شلیک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی و ساقط کردن آن است که به جان باختن ۱۷۶ نفر انجامید.
جمهوری اسلامی که در ابتدا با پنهانکاری قصد لاپوشانی شلیک به این هواپیما را داشت، با فشار بینالمللی مسوولیت آن را بر عهده گرفت، اما هیچ کدام از عوامل اصلی این اقدام محاکمه نشدهاند.
از سوی دیگر آمار ارائه شده از سوی حاجیزاده درباره قربانیان خیزش سراسری در حالی است که سازمان حقوق بشر ایران در روز اول آذر اعلام کرد تعداد کشتهشدگان اعتراضات جاری به دستکم ۴۱۶ تن، از جمله ۵۱ کودک و ۲۷ زن افزایش یافته است.
همچنین پایگاه خبری هرانا تعداد معترضان کشته شده را بیش از ۴۵۰ نفر اعلام کرده است.
سازمانهای حقوق بشری با اشاره به کشتار گسترده مردم از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، بهویژه طی روزهای اخیر در شهرهای کردنشین و پیش از آن در بلوچستان، از جامعه جهانی خواستهاند تا این مساله را به عنوان جنایت علیه بشریت بررسی کنند.
سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد که تنها طی هفته آخر آبان، بیش از ۷۲ نفر در ایران به دست ماموران سرکوبگر کشته شدند که بیش از ۵۶ تن از ایشان در مناطق کردنشین ساکن بودهاند.
جمهوری اسلامی تاکنون مسوولیت کشته شدن معترضان به دست نیروهای سرکوبگر را نیز بر عهده نگرفته و دلایلی چون «سقوط از ارتفاع» را دلیل کشته شدن معترضان اعلام کرده است.
سه سال پیش نیز جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات آبان ماه ۹۸، حدود هزار و ۵۰۰ معترض را، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، کشت.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور وقت، در یک برنامه تلویزیونی ضمن دفاع از قطع اینترنت در اعتراضات آبان ماه آن سال، به طور ضمنی کشته شدن دستکم ۲۲۵ نفر از مردم معترض در جریان این اعتراضات را تایید کرد و گفت: «حدود ۴۰ تا ۴۵ نفر، شامل ۲۰ درصد کشتهشدگان را شهید اعلام کردیم چون اصلا بیگناه و با اسلحه غیرسازمانی کشته شدند که این سلاح را نیروی انتظامی ندارد.»
تعليقات
إرسال تعليق